1000 ,- KR IGJEN TIL FRI FRAKT!

Fri frakt over Kr. 1000,- *| Pick-Up Point i Skien

Til kassen
Totalt: 0
Meny

Logg inn

Handlekurv / 0 produkter

Handlekurven er tom

Usikker på hvor du skal starte?
Se våre nyheter
TOTALT 0,-

Personvernerklæring og cookies

 

Personvernerklæring og cookies

Sist endret 29. November 2021

Gartnerbutikken AS («Gartnerbutikken», «vi» eller «oss») samler inn og behandler personopplysninger om våre kunder, besøkende på våre nettsider, og andre som er i kontakt med oss. Denne personvernerklæringen gir deg informasjon om hvordan personopplysningene dine behandles og hvilke rettigheter du har etter personvernlovgivningen.

 

1 Behandlingsansvar

Gartnerbutikken, ved daglig leder, er behandlingsansvarlig for selskapets behandling av personopplysninger. Den behandlingsansvarlige har ansvaret for å sikre at all innsamling og behandling av personopplysninger skjer i samsvar med bestemmelsene i personvernlovgivningen.

Ved spørsmål om personvernerklæringen eller vår behandling av personopplysninger generelt, kan du ta kontakt med oss:
Telefon: 938 39 040
E-post: Hei@gartnerbutikken.no
Postadresse: Østre gate 21, 2317 Hamar

 

2 Oversikt over Gartnerbutikkens behandling av personopplysninger

2.1 Kjøp i nettbutikk

Gartnerbutikken behandler personopplysninger for å gjennomføre kjøpsavtalen med deg når du handler i nettbutikken vår. Når du registrerer en bestilling vil vi behandle opplysninger om ditt navn, adresse, telefonnummer, e-postadresse, kundenummer, hvilke varer du har bestilt, ordredato, leveringsmetode, betalingsmetode, og eventuelt annen relevant informasjon som frivillig kan oppgis i kommentarfelt ved bestillingen. Det er ikke mulig å gjennomføre kjøpet eller å levere varene til riktig leveringsadresse
uten disse opplysningene.

Dersom du betaler med Vipps eller Klarna vil vi registrere din Vipps-ID eller Klarna-ID. Klarna og Vipps er behandlingsansvarlig for behandlingen av personopplysninger som utføres gjennom deres betalingsløsninger, og deres personvernerklæringer vil være gjeldende for den videre behandlingen av opplysningene. Du kan lese mer personvernet i Klarna og Vipps ved å klikke på lenkene nedenfor:

Av sikkerhetshensyn samler vi også inn din IP-adresse, opplysninger om hvilken type enhet du benytter (PC, mobiltelefon eller nettbrett) og nettleserinformasjon når du besøker nettsidene eller handler i nettbutikken.
Personopplysningene lagres og behandles i vår ehandelsplattform som leveres og driftes av Mystore. Opplysninger om kjøpet blir også lagret i Colliflow som er vår leverandør av lager- og logistikktjenester.

Personopplysningene behandles for å oppfylle kjøpsavtalen med deg, jf. GDPR art. 6 nr. 1 b). Opplysninger som inngår i regnskapet (kjøps- og transaksjonsinformasjon) behandles for å overholde en rettslig forpliktelse til å lagre regnskapsdokumentasjon, jf. GDPR art. 6 nr. 1 c). For å ivareta sikkerheten behandles personopplysningene for å oppfylle en rettslig forpliktelse til å sikre forsvarlig personopplysningssikkerhet, jf.
GDPR art. 6 nr. 1 c) og GDPR art. 32.

Personopplysninger vil som hovedregel slettes når det ikke lenger er behov for å lagre opplysningene for å ivareta kundeforholdet eller dine rettigheter i forbindelse med retur og reklamasjon. Personopplysninger som er nødvendige for å oppfylle dine kjøpsrettigheter lagres i 12 måneder (angre- og bytterett) og 50 måneder (reklamasjonsrett). Personopplysninger som inngår i regnskapet lagres i fem år etter utløp av siste regnskapsår.

 


2.2 Retur, bytte og reklamasjon

Gartnerbutikken behandler personopplysninger for å ivareta din rett til å returnere, bytte, og reklamere på varer du har kjøpt hos oss. For å behandle saken trenger vi følgende opplysninger:

Reklamasjon:

  • Navn
  • Telefonnummer
  • E-postadresse
  • Ordrenummer
  • Reklamasjonsordrenummer
  • Beskrivelse og dokumentasjon på hva som er feil med varen
  • Beskrivelse av retur
  • Opplysninger om returskjema sendes via post eller opprettes på nett

Bytte/angrerett:

  • Navn
  • Telefonnummer
  • E-postadresse
  • Ordrenummer
  • Om henvendelsen gjelder bytte eller angrerett
  • Hvilke varer som sendes i retur
  • Returårsak
  • Opplysninger om returskjema sendes via post eller opprettes på nett

Vi bruker skjemaverktøyet Google Forms til å behandle og følge opp alle returer. Opplysninger som sendes inn via Google Forms lagres og behandles i skytjeneste som leveres og driftes av Google (Google Workspace, Google Cloud).

Personopplysningene behandles for å oppfylle kjøpsavtalen med deg, jf. GDPR art. 6 nr. 1 b) og overholde rettslige forpliktelser som vi er pålagt etter angrerettsloven, kjøpsloven, forbrukerkjøpsloven, og bokføringsloven, jf. GDPR art. 6 nr. 1 c).

Personopplysningene (kjøps- og transaksjonsinformasjon) inngår i regnskapet og er underlagt lovpålagt oppbevaringsplikt etter bokføringsloven i fem år etter utløp av siste regnskapsår.

 

2.3 Nyhetsbrev

Gartnerbutikken behandler personopplysninger for å sende nyhetsbrev på e-post til kunder og andre som abonnerer på nyhetsbrevet vårt. For å sende deg nyhetsbrevet registrerer vi ditt navn og e-postadresse.

Behandlingen av personopplysninger skjer på grunnlag av ditt samtykke, jf. GDPR art. 6 nr. 1 a), eller for å ivareta vår berettigede interesse i å markedsføre nettbutikken og produktene våre overfor eksisterende kunder, jf. GDPR art. 6 nr. 1 f).

Du kan når som helst trekke tilbake samtykket ditt og melde deg av nyhetsbrevet ved å klikke på avmeldingslenken som er tilgjengelig nederst i alle nyhetsbrev. Når et samtykke trekkes tilbake vil vi stanse videre utsendelser og slette opplysningene dine. Dersom du ikke har åpnet de siste femti nyhetsbrevene vil abonnementet ditt anses som inaktivt. Opplysninger om inaktive brukere slettes etter to år.

Vi innhenter statistikk for å måle effektiviteten av og forbedre nyhetsbrevene våre. Statistikken gir blant annet oversikt over hvor mange som har åpnet nyhetsbrevene, hvilke lenker leseren har klikket på, og antall avmeldinger.

Personopplysningene behandles for å ivareta vår berettigede interesse i å måle effektiviteten av og forbedre nyhetsbrevene våre, jf. GDPR art. 6 nr. 1 f).

 

2.4 Tilbakemeldinger

Gartnerbutikken behandler personopplysninger for å innhente tilbakemeldinger fra våre kunder i etterkant av et kjøp slik at vi kan forbedre kjøpsopplevelsen. Når kjøpet er gjennomført vil sende deg en e-post med invitasjon til å gi tilbakemelding på din kjøpsopplevelse. Vi benytter Trustpilot og Google Customer Reviews for å innhente og håndtere slike tilbakemeldinger.

I Trustpilot behandler vi opplysninger om ditt navn, e-postadresse og ordrenummer. Vi benytter også cookies fra Trustpilot til å innhente statistikk som vi bruker for å få oversikt over brukeratferd og tilbakemeldinger på bedriftssiden vår hos Trustpilot. Mer informasjon om hvilke cookies vi benytter finner du under pkt. 2.8 i denne erklæringen. Du kan lese mer om Trustpilot her.

I Google Customer Reviews innhenter vi opplysninger om din e-postadresse, ordre-ID, Google konto (navn og profilinformasjon), land, bestillingens leveringsdato og GTIN (Global Trade Item Number; identifiserer hvilket produkt tilbakemeldingen er relatert til).
Du kan lese mer om Google Customer Reviews her.

Personopplysningene behandles for å ivareta vår berettigede interesse i å forbedre kjøpsopplevelsen til våre kunder og for å bygge tillit til potensielle kunder som vurderer å handle hos oss, jf. GDPR art. 6 nr. 1 f).

 

2.5 E-post, chat og kundeforum

Gartnerbutikken behandler personopplysninger når du kontakter oss via e-post eller chat slik at vi kan besvare henvendelsen din og yte god kundeservice. Når du sender en henvendelse behandler vi personopplysninger om ditt navn, e-postadresse, hva henvendelsen gjelder, eventuelle filer som er vedlagt, IP-adresse, samt ordrenummer dersom du er registrert som kunde fra før. Henvendelsene slettes etter to år.

Personopplysningene behandles for å forberede eller oppfylle kjøpsavtalen med deg, jf. GDPR art. 6 nr. 1 b), og for å ivareta vår berettigede interesse i å svare på henvendelser som kommer inn til selskapet, jf. GDPR art. 6 nr. 1 f).

Gartnerbutikken har et kundeforum der du kan stille spørsmål og få svar på det du lurer på. Når du sender et spørsmål behandler vi personopplysninger om ditt navn, epostadresse og IP-adresse. Personopplysningene slettes etter to år. I kundeforumet publiserer vi ofte stilte spørsmål slik at andre kan dra nytte av informasjonen vi deler. Vi fjerner alle personopplysninger før publisering slik at det ikke vil være mulig å identifisere deg.

Personopplysningene behandles for å ivareta vår berettigede interesse i å besvare spørsmål fra kunder, jf. GDPR art. 6 nr. 1 f).

 

2.6 Sosiale medier

Gartnerbutikken er til stede i flere sosiale medier med profilsider (såkalte «fansider»), som Facebook, Instagram, Twitter, Snapchat og Wordpress for å annonsere, kommunisere og dele innhold med våre følgere. Vi benytter også kanalene våre til å vise annonser til personer som tidligere har vist interesse for Gartnerbutikken. For eksempel kan vi vise deg en annonse på Facebook dersom du tidligere har besøkt nettbutikken vår.

Når du besøker fansidene våre samler det sosiale mediet inn personopplysninger om deg for å utarbeide statistikk. Vi mottar anonymisert og aggregert statistikk som gir oss innsikt i hvor mange som besøker eller følger oss, antall liker-klikk og annet engasjement på sidene våre.

Personopplysningene innhentes og behandles for å ivareta vår berettigede interesse i å kommunisere, markedsføre, måle effektiviteten av og forbedre markedsføringen vår, jf. GDPR art. 6 nr. 1 f). Statistikken slettes etter 3 måneder.

 

2.7 Gartnerbladet

Gartnerbutikken produserer eget digitalt magasin og laster med jevne mellomrom opp utgaver av Gartnerbladet på våres nettside for å annonsere og dele innhold med våre kunder. Når du leser igjennom Gartnerbladet samler Issuu inn personopplysninger om deg for å utarbeide statistikk. Vi mottar anonymisert og aggregert statistikk som gir oss innsikt i:

  • Antall lesere 
  • Klikk på linker 
  • Lesetid 
  • Ip-adresse (global posisjon/land)
  • Enhet (PC/mobiltelefon)

Personopplysningene innhentes og behandles for å ivareta vår berettigede interesse i å kommunisere, markedsføre, måle effektiviteten av og forbedre markedsføringen vår, jf. GDPR art. 6 nr. 1 f).
Du kan lese mer om Issuu her
 

2.8 Informasjonskapsler (cookies)

Ved besøk på våre nettsider, gartnerbutikken.no, plasseres det informasjonskapsler (cookies) i nettleseren din. Cookies er små tekstfiler som lagres på din datamaskin, mobiltelefon eller nettbrett når en nettside lastes ned i din nettleser.

Ved å besøke nettstedet vårt samtykker du i at det settes cookies i din nettleser, i og med at de fleste nettlesere er innstilt slik at de automatisk aksepterer cookies, jf. ekomloven § 2-7 b). Dersom du ikke ønsker at nettleseren skal lagre informasjonskapsler, kan du avvise bruken av cookies ved å endre innstillingene i nettleseren din.

Vi bruker cookies for å innhente statistikk om hvordan nettstedet brukes gjennom analyseverktøyene Google Analytics, Crall.io, og Hotjar. Formålet med statistikken er å måle effektiviteten av nettstedet slik at vi kan forbedre nettsidene våre, tilpasse annonser og apper, og legge føringer for markedsstrategier og analyse.

I den grad vi behandler personopplysninger gjennom bruk av cookies, er det rettslige grunnlaget at behandlingen er nødvendig for å ivareta våre berettigede interesser i å optimalisere nettstedet slik at det fungerer og er brukertilpasset, og forbedre effektiviteten av markedsføringstiltak, jf. GDPR art. 6 nr. 1 f).

Vi benytter også cookies for å beskytte nettstedet mot forsøk på skadelige angrep. Personopplysningene som samles inn gjennom slike cookies behandles for å overholde en rettslig forpliktelse til å iverksette egnede sikkerhetstiltak, jf. GDPR art.6 nr. 1 c) og art. 32.

 

Oversikt over cookies og pixler

Fullstendig oversikt over cookies og pixler på Gartnerbutikkens nettsider finner du her.

Google Analytics

Vi bruker Google Analytics for å innhente generell statistikk om hvordan nettstedet benyttes slik at vi kan forbedre nettsidene våre. Statistikken gir oss oversikt over:

  • Hvor mange som besøker sidene våre
  • Hvilke sider som besøkes
  • Hvor lenge besøket varer
  • Hvilke nettlesertyper som benyttes
  • Hvilke type enheter som benyttes (pc, nettbrett eller mobiltelefon)
  • IP-adresse (geografisk posisjon)
  • Operativsystem
  • Referanseside
  • Klikk på lenker
  • Konverteringer

Informasjonen sendes til Google og lagres på selskapets servere i USA i 26 måneder. Google kan overføre statistikken til tredjeparter hvis dette er påkrevd iht. lov eller i tilfeller hvor tredjeparter behandler informasjonen på vegne av Google. Du kan lese mer om Google Analytics her.

Crall.io

Vi bruker Crall.io for å innhente sanntidsoversikt og statistikk om hva som skjer i nettbutikken slik at vi kan forbedre nettbutikken og produktene våre. Informasjonen gir oss blant annet innsikt i hva kundene har i handlekurven, handlekurvens totalsum, og hvilke produkter som er mest populære akkurat nå. Statistikken gir også oversikt over:

  • Navn og e-postadresse
  • Tidspunkt for besøket
  • IP-adresse (geografisk posisjon)
  • Hvilke sider som blir besøkt
  • Hvor lenge besøket varer
  • Hvilken nettlesertype som benyttes
  • Hvilken type enheter som benyttes (pc, nettbrett eller mobiltelefon)
  • Operativsystem
  • Referanseside
  • Konverteringer
  • Kjøpshistorikk

Opplysninger om inaktive brukere slettes etter 6 måneders inaktivitet.
Du kan lese mer om Crall her.

Hotjar

Vi bruker Hotjar for å få innsikt i hvordan brukere ser og beveger seg på nettsiden slik at vi kan forbedre nettsidene våre. Statistikken gir oss oversikt over:

  • Hvor brukerne kommer fra (område eller land) 
  • Hvor lenge ulike sider besøkes
  • Klikk på lenker
  • Antall besøkende

Hotjar anonymiserer IP-adresser slik at enkeltbrukere ikke kan identifiseres. Du kan lese mer om Hotjar her.

Facebook pixel

Gartnerbutikken er til stede på Facebook (jf. pkt. 2.8) og bruker Facebooks pixel for å spore trafikk på Facebook og nettsidene våre. Når du besøker nettsidene våre samler pixelen inn informasjon fra cookiene som ligger i nettleseren din, slik som IPadresse, nettlesertype, og brukeradferd. Denne informasjonen sendes tilbake til Facebook og behandles sammen med informasjon fra din Facebook profil.

Vi mottar anonymisert og aggregert statistikk om din brukeratferd og handlinger du utfører som vi bruker til å forbedre markedsføringen vår på Facebook. Du kan lese mer om Facebook pixelen her.

Google Ads og Bing Ads

Vi bruker Google Ads og Bing Ads for å vise annonser når du søker i Google eller Bing sin søkemotor. For å måle effektiviteten av og forbedre annonsene våre innhenter vi anonymisert og aggregert statistikk. Statistikken gir oversikt over:

  • Hvilke søkeord som er benyttet
  • Antall som har sett eller klikket på annonsen
  • Dato og klokkeslett
  • Aldersnivå (f.eks. 30-40 år)
  • IP-adresse (geografisk posisjon)
  • Kjønn

Trustpilot Analytics

Vi innhenter anonymisert statistikk om brukeratferd og tilbakemeldinger på bedriftssiden vår hos Trustpilot. Statistikken brukes til å måle tilbakemeldingene over tid slik at vi kan forbedre kjøpsopplevelsen. Statistikken gir oss svar på:

  • Hvor mange som besøker bedriftssiden vår hos Trustpilot
  • Hvor mange forespørsler om å gi tilbakemelding som er sendt på e-post
  • Hvor mange tilbakemeldinger vi har fått og antall stjerner som er gitt
  • Gjeldende trustscore (gjennomsnitt av stjerner som er gitt)
  • Kilder for tilbakemeldinger (f.eks. invitasjon på e-post)

Statistikken lagres i 12 måneder. Du kan lese mer om tilbakemeldinger i Trustpilot under pkt. 2.4 i denne erklæringen.

Google Recaptcha

Vi bruker Google Recaptcha som sikkerhetstiltak for å redusere risikoen for automatisert misbruk og innsending av spam i våre kontaktskjema. Google samler inn og analyserer følgende opplysninger for å vurdere om du er et menneske eller en robot før du gis tilgang til å sende inn kontaktskjemaet:

  • Dato
  • Nettlesertype og programtillegg i nettleseren
  • Hvilke andre Google-cookies du har i nettleseren din
  • Antall museklikk på skjermen
  • Språkinnstillingene

 

3 Utlevering av personopplysninger og overføringer til tredjeland

Gartnerbutikken utleverer ikke personopplysninger til andre med mindre vi har
innhentet samtykke eller det finnes et annet lovlig grunnlag for å utlevere
opplysningene.

Vi benytter leverandører av IT-tjenester for å behandle personopplysninger på våre vegne, såkalte databehandlere. Vi har inngått databehandleravtale med alle leverandører som sikrer at personopplysningene behandles i samsvar med personvernlovgivningen og våre instruksjoner.

I noen tilfeller kan leverandørene overføre og lagre personopplysninger på servere eller hos underleverandører i land som befinner seg utenfor EU/EØS-området (tredjeland). For å sikre at personopplysningene behandles forsvarlig i mottakerlandet, vil overføring kun skje til leverandører som har signert EUs standardavtaler.

Du kan be om å få utlevert et eksemplar av overføringsgrunnlagene vi benytter ved å sende en henvendelse til Hei@gartnerbutikken.no eller kontakte oss på telefon 938 39 040.

Oversikt over utlevering av personopplysninger:

 

Mottaker/Leverandør Land

Overføringsgrunnlag, dersom relevant

Mystore, leverandør av
ehandelsplattform
(nettbutikk)
Irland  
Colliflow, leverandør av
lagertjenester og logistikk
Sverige/Irland  
Klarna, betalingstjeneste
(selvstendig
behandlingsansvarlig)
Se Klarnas
personvernerklæring, jf.
pkt. 2.1
 
Vipps, betalingstjeneste
(selvstendig
behandlingsansvarlig)
Se Vipps
personvernerklæring, jf. pkt. 2.1
 

Mailchimp, leverandør av verktøy
for utsendelse av nyhetsbrev

USA EUs Standardavtale
Trustpilot, leverandør av
verktøy for innhenting av
tilbakemeldinger fra
kunder, statistikk
København, USA EUs Standardavtale

Issuu, leverandør av verktøy for
digitalt magasin og innhold, statistikk

USA EUs Standardavtale
Google, leverandør av
verktøy for markedsføring,
e-post, webanalyse,
skjema på nettstedet,
recaptcha, og måling av
kundetilfredshet
Europa, USA EUs Standardavtale
Microsoft, leverandør av
verktøy for markedsføring
i søkemotoren Bing
Irland  
Kundo, verktøy for
kundeservice
Irland  
Crall.io, verktøy for
webanalyse
Irland  

Hotjar

USA EUs standardavtale
Sosiale medier
(Facebook, Instagram,
Twitter, Snapchat og Wordpress)
USA, Irland EUs standardavtale

 

Lagringstid og sletting

Gartnerbutikken lagrer ikke personopplysninger lenger enn det som er strengt nødvendig for å oppfylle formålet med behandlingen. Våre alminnelige slettefrister fremgår av beskrivelsene under punkt 2 i denne erklæringen.

Du kan i noen tilfeller be om sletting av dine personopplysninger før våre alminnelige slettefrister utløper, jf. pkt. 4 nedenfor. Vi gjør imidlertid oppmerksom på at vi ikke kan gjennomføre sletting dersom opplysningene er underlagt lovpålagt oppbevaringsplikt, eller det oppstår en tvist og opplysningene er nødvendige for at vi skal kunne fastsette, gjøre gjeldende eller forsvare oss mot et rettskrav (f.eks. en erstatningssak).

 

4 Rettigheter

Når virksomheter behandler personopplysninger om deg har du rett til å bli informert om behandlingen. Gartnerbutikken overholder informasjonsplikten i denne personvernerklæringen og vil henvise til denne ved forespørsler om informasjon.

Nedenfor kan du lese mer om hvilke øvrige rettigheter du har og hvordan du går frem for å gjøre bruk av rettighetene dine:

Innsyn i egne opplysninger
Du har rett til å gjøre innsyn i egne opplysninger og rett til å be om en kopi av alle opplysninger vi behandler om deg.
Les mer om retten til innsyn her.

Retting av personopplysninger
Du har rett til å be oss rette eller supplere opplysninger som er feilaktige eller ufullstendige.
Les mer om retten til å rette eller supplere opplysninger her.

Sletting av personopplysninger
I noen situasjoner kan du be oss slette opplysninger om deg før våre alminnelige
slettefrister er oppfylt.
Les mer om retten til sletting her.

Begrensning av behandling av personopplysninger
I noen situasjoner kan du be oss begrense behandlingen av opplysninger om deg.
Les mer om retten til begrensning her.

Protestere mot behandling av personopplysninger
I noen tilfeller har du rett til å protestere mot vår behandling av opplysninger om deg.
Les mer om retten til å protestere her.

Dataportabilitet
Dersom behandlingen av personopplysninger skjer med grunnlag i samtykke eller en avtale med deg, kan du be oss om å overføre opplysninger om deg til deg eller en annen behandlingsansvarlig.
Les mer om retten til dataportabilitet her.

Slik går du frem for å få oppfylt rettighetene dine

Du kan be om å få oppfylt rettighetene dine ved å kontakte oss på e-post Hei@gartnerbutikken.no eller telefon 938 39 040. Vi vil svare på henvendelsen din så snart som mulig, og senest innen én måned fra mottak av henvendelsen.

Dersom det er nødvendig kan vi be deg om å fremlegge legitimasjon eller annen informasjon som gjør at vi kan bekrefte identiteten din før vi kan oppfylle rettighetene dine.

 

5 Informasjonssikkerhet

Vi har etablert egnede tekniske og organisatoriske sikkerhetstiltak for å beskytte personopplysningene dine og sikre at vi til enhver tid opprettholder et forsvarlig sikkerhetsnivå. Tilgangen til personopplysninger er begrenset til ansatte som har tjenstlig behov for tilgang og som er underlagt taushetsplikt.

 

6 Klage

Du har rett til å klage til Datatilsynet dersom du mener at vi ikke overholder reglene i personvernlovgivningen. Vi håper imidlertid at du vil si ifra til oss først slik at vi kan få anledning til å rette på forholdet. Du finner mer informasjon om hvordan du går frem for å klage på Datatilsynet.no.

 

7 Endringer i personvernerklæringen

Vi vil oppdatere personvernerklæringen ved behov og du vil alltid finne siste versjon på våre nettsider. Dersom det gjøres vesentlige endringer i behandlingen av personopplysninger vil vi varsle deg særskilt om dette.